Tenoba (gevulde cocoskoek)
Aantal personen: 10Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
500 gram witte broodmix
250-300 gram cocos (gemalen)
3 theelepels rode kleurstof
215 gram suiker
2 volle eetlepels volle melk
bloem
Bereidingswijze: Vulling:
De gemalen cocos, suiker, melk en kleurstof goed mengen en op zacht vuur
koken totdat de suiker geheel gesmolten is. Deeg:
Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat
het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de
balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel
vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer
om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets
water en bestrooi het lichtelijk met de bloem. Bak de Tenoba in 15-20
minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van
150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een natte theedoek en 5 minuten
laten afkoelen. Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.
Bereiden
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Jerry (10-02-2021 23:25):
Wat een onzin zeg! Hoe kan de suiker samen met de melk, cocos en kleurstof samen gekookt worden? En dan nog posten ook!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kouseband met Garnalen
Murgie Masala Hindoestanie (kip in masala voor roti en rijst)
Roast Red Pork (geroosterd varkensvlees)
Tahoe met Broccoli (vegetarisch gerecht)
Markoeza - Drink